Η εξαφάvιση, o βιασμός kαι η δoλoφoviα tης vεαρής Biρvα. Δράσtες 2 vαύtες πou tηv πέtαξαv σtη θάλασσα

Uncategorized

Ήταν ξημερώματα Σαββάτου. Το βάδισμά της μαρτυρούσε ότι πιθανόν ήταν μεθυσμένη. Σε πολύ κοντινή απόσταση κινούταν προς την αντίθετη κατεύθυνση ένα κόκκινο Kia Sedan.

Ήταν ξημερώματα Σαββάτου. Το βάδισμά της μαρτυρούσε ότι πιθανόν ήταν μεθυσμένη. Σε πολύ κοντινή απόσταση κινούταν προς την αντίθετη κατεύθυνση ένα κόκκινο Kia Sedan.

Από την επόμενη μέρα τα ίχνη της χάθηκαν. Με δεδομένο ότι το Ρέικιαβικ έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας, η εξαφάνιση μιας νεαρής κοπέλας έγινε αμέσως μεγάλη είδηση.

Τουλάχιστον 800 εθελοντές χτένισαν την ακτογραμμή της πρωτεύουσας και των γύρω περιοχών.

Η τελευταία καταγραφή από την κάμερα

Το πρώτο μακάβριο εύρημα ήταν τα παπούτσια της, στην πόλη Χαφναφιόρντουρ σε απόσταση 20 χιλιομέτρων. Αμέσως μετά εντοπίστηκε και η σορός της. Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας οδήγησε στην σύλληψη των δολοφόνων.

Τα παπούτσι της άτυχης κοπέλας ήταν το πρώτο στοιχείο που εντοπίστηκε

Για τον φόνο της Birna συνελήφθησαν ως ύποπτοι δύο ναύτες, οι Τόμας και Νικολάι Όλσεν. Όπως προέκυψε είχαν προσφερθεί να την επιστρέψουν σπίτι αλλά στην πορεία άλλαξαν διαδρομή και ο Τόμας επιχείρησε να την βιάσει, χτυπώντας την και ρίχνοντας την αναίσθητη, αλλά ακόμα ζωντανή, στη θάλασσα.

Ο Τόμας Όλσεν καταδικάστηκε σε 19 χρόνια φυλάκιση αλλά η υπόθεση έχει σημαδέψει την περιοχή. Οι κάτοικοι δεν έχουν ξεχάσει μέχρι σήμερα τον χαμό της κοπέλας και τον άδικο τρόπο που έφυγε από τη ζωή. Στο σημείο, όπου την εντόπισαν οι κάμερες να περπατά πριν δολοφονηθεί, ο κόσμος αφήνει λουλούδια και κάνει προσευχές μέχρι σήμερα.

Πηγή: mixanitouxronou.gr


Διαβάστε περισσότερα